Tapio Virtanen Mielekäs opetusjärjestys
14.9.2011
En tiedä onko Matti Niemi samaa vai eri mieltä. Hän ei ole itse kommentoinnut asiaa.
Käsityksekseni on tullut, että hän kursseillaan kouluttaa ensin pelin vientiä, puolustusta ja muuta teoriaa suurinpiirtein noin 10 opetuskertaa vanhaan klassiseen malliin. Tänä aikana ehtii jo suuri osa
kurssilaisista usein häipyä. En ole myöskään tutustunut Matin koulutusohjeeseen, jota aluksi yritin saada käsiini- joskus ½ vuotta sitten- epäonnistuen, jätin sen anteeksiantamattomasti. Tein kuitenkin äskettäin kyselyn yhdelle – jo ennen vahvasti ehdottamalleni kohderyhmälle eli Vammaisille – ja kun mielestäni kysymykseen suhtauduttiin erittäin positiivisesti – jätin materiaalin Liiton johdolle ja Matille.
Vaikka tässä saattaakin helposti syntyä Matin kanssa ”tortta på tortta”- tilanne , on totuus kuitenkin se, että mikäli ajatuksesta tulee totta , on pakko luoda BBO- kurssi materiaali ja organisaatio, joka tukee sen käyttöä.
Mikäli saavutetaan riittävän selvä kirjallinen opastus voidaan peleihin päästä tutustumaan BBO:ssa ja vähitellen omaksua auttava pelikyky.
Lähtisin siis liikkeelle 1. osassa jo läpikäymästäni BBO koulutuksesta, johon siis liittyy valtakunnallinen organisaatio.
1
Seuraavassa vaiheessa lähtisin jakojen luonnista, jossa vähitellen selvitellään mistä tarjoukset alkavat, missä järjestyksessä ne voidaan tehdä ja milloin tarjoukset loppuvat. Lisäksi tietysti kovien pisteiden laskentatapa sekä käsitteet täyspeli ja slammit ja tarvittavat kovat pisteet.
2
Sen jälkeen aloitetaan järjestelmän luonti
sayc viiden kortin ylävärit ja alavärien tarjousjärjestys. Tarjouksien kovat pisteet.
Vastaukset 1 väri avauksiin – korttien määrä väreissä ja tarvittavat kovat pisteet.
Vaatimustarjousten 1 yli yhden ja 2 yli yhden merkitykset. 1NT tarjouksen kovat pisteet. Hyppäävät tarjoukset.
Vastaukset 1NT avauksen
3
2 tason avaukset
vastaukset 2väriavauksiin ja vaadittavat kovat pisteet.
Vastaukset 2Nt avauksiin
Myönnän, että tämä on raakile, jos mikä . Keskityn kuitenkin seuraavassa tarjousjärjestelmään.
Tapio Virtanen Bridgen lyhenne taulukko
15.9.2011
Eräs lähtökohta on lyhennetaulukko, jota en saa tänne siirretyksi. En ole myöskään oikein oppinut kuin hetkellisesti linkkien tekoa- niin että pistän tähän vain läheteosan.
Helppolöytöinen lähdetaulukko antaa toki kuvan mistä on kysymys. Taulukko lienee Markun tai Matin tai jonkun muun ystävällisen käsialaa.
Tämä taulukko on lyhennelmä vähän suuremmasta, josta on karsittu pois ne termit, joita ei kurssilla
tulla käsittelemään. Kurssin aikana tullaan myös lisäämään termejä, jotka yleisesti käytössä ovat osoittautuneet Net – peleissä tavallisemmiksi ja mahdollisesti eräitä puuttuvia termejä. Yhden jakson jälkeen merkitään punaisella jaksossa esiintyneet uudet termit ja edellisen jakso punaiset muutetaan sinisiksi. Eli siis loppujen lopuksi kaikki käsitellyt ovat sinisiä.
Lähdetaulukon voi hakea netistä hakusanalla ”Bridgen lyhenteet”.