Nettibridge liiton osa-alueeksi!

Nettibridge liiton osa-alueeksi!

ViestiKirjoittaja ztv » 17 Elo 2011, 17:31

hei
Kirjoitin seuraavan Suomen Bridgeliitolle!
Jospa täällä joku ottaisi kantaa asiaan!

Arvoisa johtokunta!
Olisi mielestäni aika alkaa käsitellä vähintäänkin BBO:ta yhtenä Liiton osa-alueena. Nyt ei liiton virallisesta Net palvelusta löydy yleensä mitään.
- Ei tuloksia
- Ei tietoja alkavista kilpailuista
- ei vertailuja eri net-järjestelmien välillä
-
-
?
Toki liiton hyljeksimä Suomen Foorumi jotain kertoo sikäli kuin Markku tai Eki jaksavat ja ehtivät.

Vieläkö Netti elää LIITOSSA kirosanana?
Voitaisiinko myöntää BBO:n ylivoimaiset mahdollisuudet harjoittelun välikappaleena?
Eikö BBO-nordic ole mielenkiintoinen, erilainen pelialue myös kehittyneemmille pelaajille ?
Olisi aika saada asiallinen keskustelu Liiton keskusteluforumiin. Sitä on tosin jo käyty vuosikausia, mutta se on aina sivuutettu olankohautuksilla ja asiallisen vetäjän johdolla päästäisiin ehkä vähitellen perusteltuihin mielipiteisiin.
Tapio Virtanen
tapio.hera@dnainternet.net
Nykyisin lähinnä vain Nettipelaaja henkilökohtaisista syistä, jotka eivät liity Netti Bridgeen.
Tapio Virtanen
tapio.hera@dnainternet.net
BBO:ssa ZTV
OKb:ssä Tapio
ztv
 
Viestit: 56
Liittynyt: 10 Elo 2010, 21:47
Nimi: Tapio Virtanen
Kerho: Lahden bk

Re: Nettibridge liiton osa-alueeksi!/ korjaus

ViestiKirjoittaja ztv » 17 Elo 2011, 17:58

Seyraavan loppu oli tarkoitettu näin.

Tapio Virtanen
tapio.hera@dnainternet.net
Nykyisin lähinnä vain Nettipelaaja henkilökohtaisista syistä, jotka eivät liity Netti Bridgeen
Tapio Virtanen
tapio.hera@dnainternet.net
BBO:ssa ZTV
OKb:ssä Tapio
ztv
 
Viestit: 56
Liittynyt: 10 Elo 2010, 21:47
Nimi: Tapio Virtanen
Kerho: Lahden bk

Re: Nettibridge liiton osa-alueeksi!

ViestiKirjoittaja ztv » 17 Elo 2011, 18:02

anteeksi sekoiluni! Siis kirjoitukseni loppu oli tarkoitetettu:

Tapio Virtanen
tapio.hera@dnainternet.net
Nykyisin lähinnä vain Nettipelaaja henkilökohtaisista syistä, jotka eivät liity pöytä Bridgeen
Tapio Virtanen
tapio.hera@dnainternet.net
BBO:ssa ZTV
OKb:ssä Tapio
ztv
 
Viestit: 56
Liittynyt: 10 Elo 2010, 21:47
Nimi: Tapio Virtanen
Kerho: Lahden bk

Re: Nettibridge liiton osa-alueeksi!

ViestiKirjoittaja arsku » 20 Elo 2011, 21:58

Moi!

Olen huomannut että Suomen bridgepiireissä vallitsee seuraava käytäntö. Kun kysyn jotain asiaa foorumeilla, niin kukaan ei vastaa. Kun sitten kysyn samaa kasvotusten tai sähköpostilla, niin saan kyllä ennen pitkää vastauksen. Näköjään kukaan asiasta tietävä ei katso että olisi juuri hänen asiansa vastata kysymykseen julkisesti. Näin kävi myös kun kyselin Rallyssa mukaan otettavien kilpailujen määrää. Vastaus on viisi. Enpä julkaissut minäkään vastausta, vaan noudatin Liiton yleistä tiedotuslinjaa.... 8-)

Tämä foorumi perustettiin viime vuonna, kun Liiton hallitus halusi foorumin, jossa esiinnytään oikeilla nimillä. Olen kyllä vähän pohtinut, mikä tämän foorumin merkitys on, kun kukaan ei ota vastuuta siitä, että kysymyksiin reagoitaisiin. Ymmärrän kyllä että kenelläkään ei ole velvollisuus seurata mitään foorumia eikä myöskään kukaan voi ilmoittaa mikä on hallituksen kanta, koska hallituksen kanta muodostuu vasta kun hallitus käsittelee asiaa ja tekee päätöksen siitä. Ymmärrän myös että tämän foorumin merkitys on sinällään pieni, kun esillä on isompiakin asioita, kuten Areenan muutto. Mutta liikenisikö hallituksella aikaa käsitellä tätä tiedotus- ja reagointipuolta?

Mitä tulee nettibridgestä tiedottamiseen, niin nähdäkseni tiedotusvastuu on niillä henkilöillä, joilla on oikeuksia lisätä uusia juttuja Bilboon. Heitä ovat tietojeni mukaan Hulda Ahonen ja Kari Patana. Joten kannattaisi ottaa yhteyttä heihin asian tiimoilta.

Ari
arsku
 
Viestit: 56
Liittynyt: 16 Kesä 2010, 21:28
Paikkakunta: Tampere
Nimi: Ari Juutistenaho
Kerho: Tampereen Bridgekerho

Re: Nettibridge liiton osa-alueeksi!

ViestiKirjoittaja ztv » 21 Elo 2011, 15:00

Moi!

Oli hyvä ajatus, että liitto ymmärsi perustaa oman foruminsa. Toisaalta se tehtiin kuitenkin liian myöhään ja kun se ei -oikein millään alueella infon lisäämisessä- ole onnistunut, ei ole nähty syytä pitää yhteyksiä sekä Suomen- että Liiton forumeihin.
Liiton Foorumissa on tukku varsin hyviä otsikkoja, joiden sisältöä ei ole tai kukaan ei pidä ajan tasalla. Meillä on 1.Suomen Foorumi 2)Liiton ilmoitustaulu 3) Liiton foorumi 4) Liiton vanhat sivut
Jos infoa etsit löydät sitä parhaiten viimeksi mainitusta.
Minäkin löysin yhdestä nurkasta lopulta BBO kilpailujen aikataulut.
Loppu BBO:sta onkin sitten etsittävä Suomen Foorumista, joista löytyy silloin tällöin hyödyllistä linkki-infoa lähinnä Markun toimittamana.
Arin mainitsemat suorat henkilöyhteydet ovat usein huonoja, sillä ne on- muiden kiireiden keskellä- kovin helppo unohtaa ja jättää omaan arvoonsa. Sitäpaitsi ”ei yksi pääsky (mielipide) kesää tee”.
En missään tapauksessa kiistä Matin kirjan arvoa. On varmasti totta , että pelaaminen on se vaikein os-alue,Sen opettaminen ilman välillä tapahtuvaaa harjoittelua on mielestäni kuitenkin mahdotonta. Tarjousjärjestelmä on käyttökelpoinen mutta siitä seuraavassa.

Otan kohdat, joita tällä hetkellä pidän tärkeinä

1 Tarjousjärjestelmä ”Suomen Standardi”
On yritetty pitää sinä Matti Niemen kirjan tarjousrunkoa. Matti Niemen oman lausunnon mukaan on vain yritetty luoda opetusrunko mahdollisimman luonnolliselle pohjalle, jossa korkeat tarjoukset ovat hyviä ja matalat kertovat vaatimattomampaa. En kuitenkaan voi ymmärtää miksi ei Amerikan standardin runko riitä meille suomalaisille. Saahan sitä aikanaan oman partnerin kanssa siirtyä omaan vaikeampaan järjestelmään. Netin harjoittelu on kuitenkin lisäapu koulutukselle ja samat yksityiskohdat järjestelmissä lisäävät partnerien määrää moninkertaisesti.
Aloitetaan siis esim Sayc,udca(malmö schneider),j2nt(stenberg),siirrot 2-tasolla, 4-ass Blacwood
ja lisätään siihen vähitellen konventioita.
2 Koulutuksen rakenne oppitunnit 2-3 -
- Kortit,jako, pelin haku(tarjoaminen) eli vastaus mitä pelataan, pelaaminen,
BBO :SSA
- Tarjousharjoittelua, ohjattua pelaamista BBO:ssa

jne.
Olisi saatava aikaan tilanne, jossa opiskelijoiden mielenkiintoa lisättäisiin BBO:n puolella. Tämä vaatisi luonnollisesti paljon avustajia varsinaiselle opettajalle. Ei ole missään saatavissa tietoja missä määrin näitä ajatuksia on jo sovellettu. Toissakeväisten keskustelujen perusteella tiettyjä valmiuksia oli liiton toimihenkilöillä.

Aika pian tulisivat kysymykseen myös valtakunnalliset noviisisarjat., joihin BBO:ssa on jo nyt sopivia osallistujia. Suomalaiset tosin pyrkivät liian usein kuvaamaan itseään aloittelijoiksi.
Vuosittaiset kurssit olisi pyrittävä ajoittamaan valtakunnallisesti jolloin sekä kouluttajat ja koulutettavat pystyisivät tukemaan toisiaan.

3 Ikärakenteet
Olisi saatava selvä käsitys liiton jäsenten ikärakenteesta. Elleivät iät ole tiedossa saisi kerhoilta varmaan helposti puuttuvat tiedot. Näin voitaisiin nähdä tilanne 5,10,15 … vuoden kuluttua nykyistä paremmin. Paremmalla infolla esim. Liiton foorumissa ja Bridgelehdessä saataisiin ehkä joukko pelaajia jatkamaan bridge uraansa Netissä. Myös heitä varten tulisi Suomen standardia kehittää. Itse olen saanut eläkkeellä yli satatuhatta pelattua lisäjakoa.
Tapio Virtanen
tapio.hera@dnainternet.net
BBO:ssa ZTV
OKb:ssä Tapio
ztv
 
Viestit: 56
Liittynyt: 10 Elo 2010, 21:47
Nimi: Tapio Virtanen
Kerho: Lahden bk


Paluu Nettibridge (BBO yms)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron