Loron mestaruuspolulta

Tarinat henkilöistä ja peleistä

Loron mestaruuspolulta

ViestiKirjoittaja Fossiili » 13 Loka 2010, 12:49

Vuoden 1950 SM-joukkikseen olivat "vanhat papat" Fabian Jaari ja Sender Skurnik koonneet joukkueen, jonka iskuryhmänä olivat 20+ ikäiset kunnianhimoiset nuorukaiset Heinz Guthwert, Harry Orvomaa ja Boris Seligson. Lorenzo Runeberg (South) sai seuraavassa jaossa kimppuunsa aggressiiviset vastustajat Orvomaan (East) ja Seligsonin (West). Loron avattua 1 D ja Seligsonin tarjottua väliin 1 S oli loppusitoumuksena 3 D Dbl.
Koodi: Valitse kaikki
               S:1065
               H:864
               D:10953
               C:KQ2
S:AJ8732                S:K4
H:Q97                   H:J1053
D:Q4                    D:72
C:109                   C:AJ876
               S:Q9
               H:AK2
               D:AKJ86
               C:543

Aloitus oli SA ja lisää pataa K:lle. Kolmanteen tikkiin East käänsi pienen hertan Loron A:lle. Iso ruutu ja sitten ristiä K:lle ja A:lle. Takaisin pieni hertta K:lle. West ei ablokeerannut vaan pelasi hakun. Lisää ristiä Q:lle, patavarkaus käteen ja iso ruutu. Valtti oli 2-2, joten nyt pieni hertta tielle ja West istui kiinni. Pakotettu kääntö kaksoisrenonssiin toi Lorolle tarvittavan kotipelitikin. Loro oli ottanut taas yhden askeleen kohti mestaruutta, ja haastajien laiva oli taas uponnut pykälän lisää kohti pronssipohjaa.
Näin taisteltiin jo esi-isien aikaan tasan 60 vuotta sitten. . .
Heinz Guthwert nousi Suomen superjoukkueen jäseneksi 1960-luvulla, jolloin Suomi oli aivan lähellä Euroopan bridgen kärkeä. Harry Orvomaa, bridgelle tappioksi, luopui aktiivisesta kilpailupelaamisesta melko varhain, mutta Suomen kevyen musiikin voitoksi hän toimi vuosikymmenet mitä ansiokkaimmin Scandia levy-yhtiön toimitusjohtajana.
Fossiili
 
Viestit: 22
Liittynyt: 04 Elo 2010, 16:45
Nimi: Kari Koistinen
Kerho: ÅboBK

Paluu Muistelmat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron