Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: Suomen Cup Kilpailutoiminta

Suomen Cup 2020

[2020-02-12 10:53:54]

Suomen Cup on erittäin arvostettu joukkuekilpailumme. Se rinnastetaan SM-kilpailuihin ja on ainoa cup-muotoinen maanlaajuinen kilpailu. Finaali nähdään raamalähetyksenä BBO:n välityksellä. Joukkueen voivat muodostaa ketkä tahansa 4-6 Suomen Bridgeliiton alaista pelaajaa*. Finaalin joukkueet valitaan edustamaan Suomea Baltic Cupiin (mikäli Baltic Cup säilyy samassa formaatissa).
Suomen Cup-kilpailu pelataan parin edellisvuoden tapaan. Ilmoittautuneet joukkueet jaetaan alueellisiin lohkoihin, joissa pelataan alkukierrosten aikana lähialueotteluita.
(*Ulkomaisilla pelaajilla ei välttämättä ole edustusoikeutta Baltic Cupissa!)

Lohkojako
Lohkojako tehdään maantieteellisin perustein tehtyihin kahdeksaan lohkoon. Yksi lohkoista on BBO-lohko, jos siihen on riittävästi joukkueita. BBO-lohkon ottelut pelataan BBO:ssa. Kolmella ensimmäisellä kierroksella joukkueet pelaavat lähialueen joukkuetta vastaan mikäli se on mahdollista. Kaikki lohkot tehdään kuitenkin suoraan 64 joukkueen kaavioon ja mahdolliset huilikierrokset ovat vain ensimmäisellä kierroksella. Mikäli lohkoon tulee huileja, on se niillä joukkueilla, joiden ranking-pistekeskiarvo pelaajaa kohden on suurin.

Pelitapa
Joukkueet sopivat itse otteluidensa ajankohdan ja pelipaikan SBL:n ilmoittaman ohjeaikataulun puitteissa. Otteluissa pelataan 32 jakoa, mutta joukkueiden keskenään niin sopiessa, voidaan pelata myös vain 28 jakoa. Ottelut pelataan ns. ”puolimatkanotteluina”. Esimerkiksi Kuopio – Turku pelattaisiin Jämsä-Orivesi alueella. Jos toinen joukkue vaatii toista matkustamaan koko matkan ”vierasotteluun”, tulee ”kotijoukkueen” korvata matkustavalle joukkueelle kohtuullisella tavalla matkan kuluja ja vaivaa.

Suomen Cupin ottelut suositellaan pelattavaksi BBO:ssa. Kaikki ottelut finaalia lukuun ottamatta saa pelata netissä. Mikäli toinen joukkue haluaa pelata netissä, on ottelu pelattava netissä. Finaali pelataan suunnitellusti Hangon Bridgeviikolla, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa hallitus tekee uuden päätöksen asiassa.

Kolmella ensimmäisellä kierroksella joukkueet saavat molempien joukkueiden suostumuksella pelata ottelun BBO:ssa. Tästä pitää ilmoittaa esim. BBO-Finlandin sivustolla. BBO-lohkon ottelun saa halutessaan pelata myös kasvokkain. Neljännesfinaalin pelaamiseen netissä tarvitaan kilpailutoimikunnan lupa, joka myönnetään perustellusta syystä (erittäin pitkä matka, joukkue hajallaan ympäri Suomea, tms.).

Suomen Cup finaali pelataan Hangon Bridgeviikolla lauantai-iltana 10.7.2020. Semifinaalit on siis pelattava jo ennen Hangon viikkoa. Finaalista järjestetään BBO-lähetys.

Voittaneen joukkueen on ilmoitettava tulos mahdollisimman pikaisesti pelatun ottelun jälkeen kilpailunjohtajalle osoitteeseen: toimistosihteeri@bridgefinland.fi . Ilmoituksessa tulee näkyä: ottelu, IMP-tulos (puoliaika) ja ketkä pelasivat ottelussa ja heidän jäsennumeronsa (mate) mestaripisteiden kirjaamista varten.

Kilpailun tuloslaskennan hoitaa Timo Sairanen, joka tarvittaessa toimii myös puhelimen välityksellä kilpailunjohtajana ensimmäisillä neljällä kierroksella. Tuomiotilanteessa voi turvautua myös muihin SBL:n kilpailunjohtajiin ja kerhokilpailunjohtajiin. Finaalissa on kilpailunjohtaja paikan päällä.  

Kilpailumaksut
Pelimaksu on 8€/pelaaja/kierros. Eli 32 euroa/ joukkue / kierros.
Kilpailumaksut maksetaan ennen ottelua SBL:n tilille:
Nordea FI11 1548 3000 1004 96,
maksaessasi käytä viitenumeroa 8989.

Maksettuasi Suomen Cup kierroksen pelimaksun, laita liiton toimistosihteerille ja taloudenhoitajalle sähköpostilla tiedoksi joukkueen nimi ja Suomen Cup kierros ja maksaja. Osoitteet ovat: toimistosihteeri@bridgefinland.fi ja talous@bridgefinland.fi .
On äärimmäisen tärkeää käyttää viitenumeroa, sillä vain siten maksut kohdistuvat oikein. Lisäksi viitteettä maksetuista maksuista pankki perii suuremman kulun. Myös viesti maksetusta kilpailumaksusta on tärkeä turhan etsimisen vähentämiseksi.
Joukkue, joka luovuttaa ottelun, maksaa täyden kilpailumaksun SBL:n tilille. Joukkueen, joka etenee luovutuksen ansiosta sarjassa, ei tarvitse suorittaa pelimaksua, mutta pelaamatta edennyt joukkue ei myöskään saa mestaripisteitä.

Mestaripisteet ja palkinnot
Mestaripisteet
Otteluvoitto Suomen Cupissa antaa mestaripisteitä pelaajille seuraavasti:
1. kierros 0,2 MP
2. kierros 0,4 MP
3. kierros 0,7 MP
4. kierros 1,0 MP
Semifinaali: 2,0 MP
Finaali: 4,0 MP

Mestaripisteiden lisäksi molemmat finalistit valitaan suoraan edustamaan Suomea Baltic-Cup 2021 – turnaukseen. Osallistumismaksun lisäksi Cupin voittaja saa kuitteja vastaan 500 euron ja toinen 300 euron matkatuen.

Peliaikataulu
1. kierros pelattava 6.4.2020 mennessä
2. kierros pelattava 4.5.2019 mennessä
3. kierros pelattava 1.6.2019 mennessä
4. kierros pelattava 23.6.2019 mennessä
5. kierros pelattava 9.7.2020 mennessä (4 joukkuetta mukana)
6. kierros Hangon Bridgeviikolla 10.7.2020 (2 joukkuetta mukana) ( BBO-lähetys )

Tulosseuranta
Suomen Cupin tulokset ja ottelukaavio julkaistaan mahdollisimman nopeasti liiton tulospalvelussa.

Ilmoittautuminen
Ilmoita joukkueesi mukaan kilpailuun Bilbossa viimeistään 3.3.2020. Ilmoita joukkueen kapteeni ensimmäiseksi pelaajaksi ja laita lisätietoihin joukkueen yhteystieto (puhelinnumero ja/tai sähköposti) otteluiden sopimista varten. Nämä ovat joukkueiden kommunikaation kannalta välttämättömät. Jos joukkue haluaa mukaan mahdolliseen BBO-lohkoon lisää (BBO) joukkueen nimen perään.

Joukkueeseen saa kuulua 4-6 pelaajaa. Varapelaajien käyttö on sallittu. Varapelaaja ei ole saanut pelata muissa joukkueissa, eikä tämän jälkeen myöskään voi pelata varsinaisena tai varapelaajana muissa joukkueissa.

Lohkojako ilmoitetaan liiton verkkosivuilla 5.3.2020 mennessä.

Tervetuloa mukaan!

(H.A. edit 26.2.2020)

Päivitetty: 2020-03-19 16:23:28

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle