Suomeksi | På svenska | In English |Feedback | AdminNews


Bridgeliiga huipentui Jyväskylän Bk:n voittoon Bridge Areenalla

Tämän vuoden puolella pelataan vielä nousukarsinta. (2023-11-22 11:31:49)

Jyväskylän Bridgekerho vei voiton.Vuoden 2023 Bridgeliiga huipentui kaksipäiväiseen liigan superpäivään Bridge Areenalla 18.-19.11.

Liigaa pelattiin lauantaina kolmella eri tasolla ja neljää eri kilpailua yhtä aikaa.
Pelien tunnelama oli iloinen, tiivis ja tohinaa oli mieltä lämmittävästi.
Kerhojen liigassa meillä on ollut alusta asti hankaluuksia saada päteviä kilpailunjohtajia johtamaan ykkösdivaria ja liigatasoa. Syynä on tietysti se, että kilpailunjohtajat haluavat pelata oman kerhonsa joukkueissa.

Tälle viikonlopulle saimme kuitenkin huipputason kilpailujohdon Anni Mäkelän toimiessa kilpailunjohtajana kaikissa neljässä kilpailussa yhtaikaa! Kiitos Annille, sillä pelit sujuivat erittäin jouhevasti ja kaikki ongelmatilanteet ratkesivat helpon näköisesti.
Oli oikea ilo, kun Areenalla oli kuhinaa!

Itse kilpailuissa tietysti oli jännitystä, yllätyksiä, ilon tunteita ja pettymyksiä. Kuten kunnon urheilussa kuuluukin olla!

Bridgeliigan palkintoseremoniat järjestetään virallisesti Hangon Bridgeviikolla, mutta voittajajoukkueelle annettiin kiertopalkinto jo kaiverrettavaksi ja ihailtavaksi mukaan.

Liigatasolla kolme parasta olivat voiton vienyt Jyväskylän Bk , toiseksi kirinyt Salon Bk ja kolmanneksi sijoittunut Bridge-55. Putoamisen karvaan kohtalon kärsivät kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta, Vasa Bk ja Savuton Bk. Liigatason tulokset löytyvät täältä.

Vuonna 2024 liigatasolla pelaavat siis: Jyväskylän Bk, Salon Bk, B-55, Otapieti, Toppi ja AV.

Ykkösdivisioonassa rajun taistelun jälkeen nousijat liigaan (kaksi parasta) olivat Toppi ja AV, jotka jättivät Jyväskylän kakkosjoukkueen kolmannelle sijalle. Ykkösdivisioonassa pelanneista kahdeksasta joukkueesta pudotusuhan alle jäi kaksi viimeistä joukkuetta, B-55 2 ja Pieksämäen Bk, jotka pääsevät vielä karsimaan mahdollisuudesta pelata ykkösdivisioonassa Realbridgessä 2.-3.12. pelattavaan nousukarsintaan.

Nousukarsintaan pelasivat upeasti itsensä myös kakkosdivisioonien voittajajoukkueet:
Oulun BK Haljoki, Kulo Bridge, Trikki1, Porin Bk5 Vänni, Porin Bk 4 Meronen ja Tammerbridge.
Nousukarsintaan pääsee tänä vuonna siis kahdeksan joukkuetta, joista kaksi saavuttaa paikan ykkösdivisioonaan vuodelle 2024.

Nousukarsintapaikkaan ovat siis oikeutettuja:
B-55, Pieksämäen Bk, Oulun Bk, Kulo Bridge, Tapiolan Trikki, Porin BK kahdella joukkueella, sekä Tammerbridge.

Mikäli joukkue ei jostain syystä pääse osallistumaan nousukarsintaan, ilmoittakaa siitä välittömästi liiton toimistolle. Ensisijaisesti seuraavaksi tullut joukkue nousee tilalle.

Nousukarsinnan ilmoittautuminen on nyt auki. Liiga- tai I divisioonatasolla pelanneet jäsenkerhon jäsenet eivät saa pelata nousukarsinnassa, ellei kyse ole sellaisesta I divisioonan joukkueesta, joka on pudonnut I divisioonasta nousukarsintaan.

Liigatason tilanne on jo selvä ja vuonna 2024 liigatasolla pelaavat siis: Jyväskylän Bk, Salon Bk, B-55, Otapieti, Toppi ja AV.

Hulda Nyberg


Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle