Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaIlmoitustaulu


Aihepiirit: Mestaripisteet

Mestari- ja arvopisterekisteri

Tietoa mestari- ja arvopisteistä sekä rekisteritilanteet [2010-02-09 20:19:46]

Tuorein rekisteritilanne
Sata parasta, tuorein tilanne

SBL ylläpitää mestari- ja voittopisterekisteriä (1 mp = 100 vp), jonka virallinen versio julkaistaan vuosittain 1.1. (31.12.). Mestaripisteet ovat kumuloituvia. Ex-jäsenet siirretään lepäävien listalle, mistä heidät jälleen myöhemmin uudelleen voidaan palauttaa päärekisteriin vanhoine pisteineen, jos he palaavat jäseniksi.

Virallisen version lisäksi mp-rekisteristä julkaistaan tällä sivustolla epävirallisia versioita noin kuukauden väliajoin. Jäseniä kehotetaan seuraamaan myös näitä epävirallisia versioita ja ensi tilassa ilmoittamaan rekisterin pitäjälle (Ari Juutistenaholle) pistetilissään mahdollisesti havaitsemansa virheen, jotta se helposti voitaisiin jäljittää ja korjata.

Neljännesvuotiskautena kertyvä mp-summaa ei enää pyöristetä lähimpään kokonaislukuun virallisiksi arvopisteiksi, ja kuluvan sekä kahdeksan edeltäneen neljännesvuotiskauden yhteenlasketut arvopisteet (eli kaikkiaan viimeisten 2 - 2,25 vuoden mestaripisteet) ovat SBL:n ns. arvolistan perustana.

Mestari- ja arvopisteillä on merkitys esim. tilanteissa, joissa osanotto kilpailuuun on jollakin säädöksellä rajattu tai joissa pelaamisjärjestys riippuu mestari- ja/tai arvopisteiden määrästä. Niinpä esimerkiksi SBL:n B-parimestaruuden tavoitteluun (Hangon bridgeviikolla) ovat oikeutettuja vain ne pelaajat, joilla päivämäärällä 1.1. (31.12.) julkistetussa rekisterissä on vähemmän kuin 10 mp:tä. - Mestari- ja arvopisteiden yhdistelmän merkitys korostuu Rally-parikilpailujen sarjassa, jossa pareille suodaan lopputulosta korjaava tasoitus heidän mp-ap tilanteensa mukaan.

Päivitetty: 2014-04-01 18:42:11

Näytä kaikki tiedotteet | palaa etusivulle